Tea Taruste, kaasautor • 10. juuli 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Tossud jalga ja teatrisse!

Igal suvel püüavad korraldajad publikut rabada uudsete ettevõtmistega ja meelitada kultuurihuvilist enneolematute mängupaikadega. Mõned aastakümned tagasi oli lugu lihtne. Teatrietendusi sai vaadata teatris, kontserti kuulata kontserdisaalis ja filmi nautida kinos. Nüüd ent oleme harjunud, et kultuurisündmused toimuvad kirikutes, mõisates, lossides…

Ja vähe sellest, kasutusele on võetud varemed: (Tartu Toomkiriku varemetes etenduvad "Jumalaema kiriku kellamees" ning "Romeo ja Julia"); küünid (Nargen Festivali kontserdid ja teatrietendused Naissaarel Omari küünis), vanad tehasehooned (Viinistu Kunstimuuseumis toimuvad etendused), villad ja kõrtsid ning koguni traallaev Hiiumaa külje all, kus Linnateater "Murdlainetust" mängib.

Põnev, kas pole! Ent mitte siis, kui oled sunnitud kontskingadel kilomeetreid mustikametsas või kruusateel kõmpima, et sündmuskohta jõuda, või nead ennast laeval teatrietendusele sõites maapõhja, sest olid just täna soojast lõunasöögist loobunud.

Esmaspäeval Naissaarel käies nägin nii mõndagi, kes riietuse ja jalanõude valikul olid valearvestuse teinud. No ühtepidi võiks ju igaüks isegi aru saada, et paat-saar-küün eeldavad tossude jalgatõmbamist ja tuulekindlat rõivast, ent teisalt võiks korraldajad ja piletimüüjad lahkemalt lisainfot jagada. Seda enam, et suvistele etendustele eksib publikut ka piiri tagant.

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt