Kruuda firmade võlg üle 4 miljoni krooni

Kadrin Karner 14. juuli 2008, 00:00

Neljapäevase seisuga on Kruuda ettevõtted kokku võlgu 4 392 624 krooni.

Kõige suurema võlakoorma all ägab Kalev Meedia, millel on vaja tasuda 1,93 miljonit krooni makse pluss intress. Samuti on Kalev Meedial võlg IT-seadmete rendi ja haldamisega tegelevale ettevõttele 3 Step IT, kellele on samuti võlgu Indrek Pertelsoni pankroti äärel kõlkuv spordiklubi Arigato.

3 Step IT Baltimaade juhi Aivar Krausi sõnul on Kalev Meedia võlg tõenäoliselt ajutine probleem. "Kalev Meedia ja Kalev on meie pikaajalised partnerid, ei tahaks seda võlaasja kommenteerida. Meil on selline kokkulepe," ütles ta.

Kalev Meedia ASi juht Alar Pink vastas küsimusele, millest on tingitud ettevõtte veidi üle 1,93 miljonit kroonine maksuvõlg, et tema ei ole õige inimene sellele küsimusele vastama. "Sellele vastab meie grupi finantsjuht Tarmo Maasikamäe," lisas ta.

Kalev Real Estate Company arvel on 1,93 miljoni krooni suurune maksuvõlg tasumata tulumaksu, sotsiaalmaksu, töötuskindlustusmaksu ja ka kohustusliku kogumispensioni makse eest. Maksule lisandub intressivõlg Krediidiinfos määratlemata summas.

Kalev Real Estate Company ASi juhatuse liige Ott Karolin ettevõtte võlgasid enda sõnul kommenteerida ei saa, kuna see pole tema pädevuses. "Ei oska öelda, ei tegele sellega, sellega tegeleb Kalev ASi finantsdirektor Tarmo Maasikamäe," ütles Karolin reedel aripaev.ee-le. "Mina finantsidega üldse ei tegele, meil on Kaleviga ühised maksukohustused," lisas ta. Karolin ei osanud ka öelda, milliste võlgadega on tegemist.

Väiksemad võlad on Kalevi tütarettevõtetel Eksklusiiv ASil, mis annab välja ajakirja Avenüü, ja Inreko Press OÜ-l, mis annab välja ajakirja Ärielu. Esimene võlgneb üle 184 000 krooni ja teine 8000 krooni.

Piimatööstus Kalev Paide Tootmine on maksehäireraporti andmetel võlgu veidi üle 262 000 krooni, maksuvõlgadele lisandub ka intress.

Ülejäänud Kalev ASi tütarettevõtted on 10. juuli seisuga maksuvõlapriid.

Kalevi finantsjuhilt Tarmo Maasikamäelt ei õnnestunud reedel kommentaari saada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing