Toomas Toolile võib kuuluda juba kümnendik Arco Varast

Silvia Kruusmaa 14. juuli 2008, 00:00

Möödunud teisipäeval teatas Arco Vara börsile, et aktsionär Toomas Tool on eraisikuna omandanud 5 miljonit Arco Vara aktsiat hinnaga ligi 47 miljonit krooni, mis moodustab 5,25% Arco Vara aktsiatest. Selline osalus kattus SEB kliendi konto osalusega. Reedeks oli kontol olevad aktsiate osa kasvanud 10,49 protsendini Arco Vara aktsiatest.

Samas Arti Arakase firma Greatway kontolt on läinud umbes nädalaga 10 miljonit aktsiat. Neljapäeval oli veel aktsiaraamatus 10,28 miljonit aktsiat, reedel aga on sellel Greatway kontol alles vaid 5,3 miljonit aktsiat.

Lisaks on Toolile kuuluv firma Freier Project kasvatanud osaluse 2,26 protsendile.

LHV analüütiku Erki Kerti sõnul tasuks tähele panna pigem seda, et Arti Arakas müüb, mitte et Tool ostab.

"Ma ei peaks Tooli osaluse suurenemist olulisemaks kui mõne teise investori suuremahulisi oste," ütles Kert.

Kerdi sõnul võib eeldada, et Arakas on Arco Vara äriga mõnevõrra paremini kursis kui tavaline investor. "Seega on tema müügiotsusel kahtlemata suurem jõud kui suvalisel investoril. Samas ei lase ainuüksi see siiski eeldada, et Arcoga oleks midagi halvasti, sest meil pole aimugi, miks Arti müüb. Äkki on tal lihtsalt mõne muu projekti jaoks kiiresti raha vaja," arutles ta.

Arco Vara rajaja Arti Arakas lahkus firma nõukogu liikme kohalt aprillis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing