Philipsi aktsialt viie aasta suurim tõus

14. juuli 2008, 12:18

Maailma suurima elektripirnide ja Euroopa
suurim telerite tootja Royal Philips Electronicsi aktsia hinna vedasid
turuootusi ületanud teise kvartali tulemused täna üle 7protsendilisse
plussi.

Kasum kahanes küll 54% jagu ehk 720 miljoni euroni, kuid analüütikud ootasid veelgi vähem ehk 183,5 miljonit eurot. Määrava panuse teenitusse andis ühekordne tulu Taiwan Semiconductor Manufacturingi aktsiate müügist – tehinguga saadi 780 miljonit eurot. Sama ettevõtte osaluse müük kupatas üles ka eelmise aasta teise kvartali kasumi. Pooljuhtide ärist eemaldumisega soovitakse enam keskenduda stabiilsemate rahavoogudega valgustite ja tervishoiu äridele. Teise kvartali käive kosus 7,1% ehk 6,5 miljardi euroni.

“Philipsil on asjad paremini kontrolli alla kui aktsia hind on viimasel ajal näidanud,” kirjutas Petercami analüütik Eric de Graaf täna investoritele saadetud kirjas. Tema hinnangul peaks Philipsi teise kvartali tulemused umber lükkama kahtlused nagu elektroonikahiid suunduks suurtesse probleemidesse. Samas tõi Graaf välja, et Philipsi suurimateks marginaalidega seotud probleemideks on tarbeelektroonika ja eriti telerite äriga seonduv.

Philipsi aktsia on täna Amsterdami börsil kerkinud 20,9 euroni ehk 7,9%, olles enne tänast kaotanud 34%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing