Ametite ühendamine sai tagasilöögi

Mariliis Pinn 15. juuli 2008, 07:54

Siseminister Jüri Pihli kava liita 2010.
aastaks politsei-, piirivalve- ja kodakondsusamet tabas tagasilöök: eelnõule
ütles «ei» tervelt kolm ministrit, ühendameti loomise eelnõu kooskõlastamata
jätnud rahandusminister Ivari Padar oli neist kolmest kõige kriitilisem.

Jüri Pihli sotsiaaldemokraadist parteikaaslane luges neljal leheküljel üles tervelt 23 põhjust, miks politsei ja piirivalve seaduse eelnõu seesugusel kujul ei kõlba, kirjutas Postimees.

Rahandusministeeriumi väitel on eelnõu vastuolus nii võimuleppe kui mai lõpus valitsuses heaks kiidetud pensionide reformi kavaga, mis ei luba laiendada eripensionide saajate ringi, lisaks tõuseksid eripensionäri staatusesse paljud kodakondsus- ja migratsiooniameti ametnikud, kes plaanitakse viia politseisse üle nii, et nende varasem teenistusaeg läheks politseistaaži hulka.

Välisminister Urmas Paeti allkirja kandev dokument toob eelnõus esile veel 32 puudust, muu seas palutakse seal lahti seletada mõiste «faktiline abikaasa». Eelnõu vastu on ka kaitseminister Jaak Aaviksoo, kes pole nõus selles sisalduva kavaga vabastada politseikadetid ja -ametnikud ajateenistusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2008, 07:51
Otsi:

Ava täpsem otsing