Kokkuhoiueelarve viib konstaablipunktide sulgemisele

Mariliis Pinn 15. juuli 2008, 08:58

Sisejulgeoleku eelarvekärbe järgmisel
aastal on 409 miljonit krooni, mille tõttu suletakse konstaablipunkte ja ootab
ees koondamine.

Eelarve kärbete tõttu jääb politsei ilma 100 kuni 150 ametiautost, vahendas ERR. Kokkuhoiuraha leitakse tegevuskuludest, sest vähendades investeeringuid, jääks saamata ka eurorahad.

Politseiameti liiklusjärelvalve ja korrakaitse osakonna ülemkomissar Margus Kotteri sõnul vaadatakse piirkonna konstaablite töökorraldus kriitilise pilguga üle, et leida, kas piisaks sellest kui politseinik käib kindlal kellaajal ja kohtub inimestega.

Kuigi päris täpsed numbrid ei ole veel selged, on politsei alustanud ka oma autopargi ülevaatamist ning tõenäoliselt tuleb 150 sõidukit juba lähiajal politseipargist välja arvata. Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koorti hinnangul võib see olla reaalne tulevik, kuna kõikidele 800 politseiautole ei jätku kütust. Siseministeeriumi kulutustes tähendab kütuse kallinemine ühe krooni võrra 5,5 miljoni krooni suurust täiendavat kulu.

Koorti sõnul läheb tõenäoliselt külmutamisele ka täppisalkomeetrite, mis oleks aidanud tagada selle, et purjus peaga rooli istunu hiljem kohtus siiski adekvaatse tõendi puudumise tõttu kaineks tunnistatakse, ost.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 07:51
Otsi:

Ava täpsem otsing