Veidi veel ja indeks ongi pooleks

Tarvo Vaarmets 16. juuli 2008, 00:00

Tallinna börsiindeksid tegid eile jälle uusi põhjasid. Aga sellega ei üllata vist enam kedagi. Nädala kahe esimese päevaga nühiti OMXT indeksilt maha veel 3%, mis tähendab, et kaugel pole enam ka see tase (521,6), mis tähistab tipuga võrreldes 50% kadu. Äripäeva indeks on analoogpunktist juba läbi murdnud.

Kuna käibed on olnud tagasihoidlikud, võib arvata, et kohaliku turu on uutesse sügavustesse aidanud väikeinvestorid. Võimalik, et tahetakse enne teise kvartali tulemuste avaldamist positsioonidest lahti saada, kuna hirm nõrkade tulemuste ees on suur.

Sel nädalal hakkavadki kohalike ettevõtete tulemused tasapisi tilkuma: kõigepealt tulevad tavapäraselt vähe üllatusi pakkuvad Tallinna Vee (neljapäeval) ja Eesti Telekomi (reedel) finantsnumbrid. Huvitavamaks läheb aga järgmise nädala neljapäeval, mil oma saavutustega tuleb välja Baltika, mille aktsia on eriti valusalt müügisurve alla sattunud. Pessimism on õigustatud, sest erilisi rõõmusõnumeid Tallinna börsi ettevõtete tulemustest tõepoolest loota ei ole.

Teisalt on oht, või paljudele ka võimalus, et aktsiate hinnad müüakse negatiivsest sentimendist ajendatult liiga alla.

Baltika aktsia hind kaotas eile peaaegu seitse protsenti, Eesti Ehitus peaaegu viis protsenti, väheste tõusjate hulgas olid aga Tallinna Kaubamaja ja uue laeva omaniku Tallinki aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing