Tasuta interneti leviala tõotab pealinnas tasapisi laieneda

Mariliis Pinn 17. juuli 2008, 07:50

Linnavolikogu interneti töörühmal on suured
tulevikuplaanid – varustada traadita interneti levialaga koolibussid, haiglad ja
vähekindlustatud pered.

Mullu oktoobris kirjutas Postimees, et 2006. aasta aprillis loodi linnavolikogu juurde töörühm munitsipaalinterneti arendamiseks, kuid midagi konkreetset pole teoks saanud, tänavu juunis teatas Discovery Channeli tehnoloogiakülg, et Tallinn kuulub traadita interneti kättesaadavuselt maailma linnade esikümnesse, kirjutas Postimees.

«Eesti võib tunduda kummaline koht alustamiseks, kuid traadita leviala on siin muljetavaldav,» kirjutas tehnoloogiakülg ning lisas, et traadita interneti laia leviku taga seisab portaali WiFi.ee toimetaja Veljo Haamer.

«Üks hästi vahva mõte oli see, et Tallinna vanalinnas oleks kõigis turistidele mõeldud ettevõtetes tasuta traadita internet,» selgitas Haamer, «kaheksakümmend protsenti plaanist on vast täidetud, aga natuke oleks veel vaja pingutada.»

Samas tundis Haamer muret, et töörühm pole tema teada tänavu kordagi kogunenud ning puudub ka igasugune reaktsioon maailma kümne parema traadita interneti levialaga linna hulka valimisele, samuti pole teoks saanud mitmed väljapakutud ideed.

Töörühma juht ning linnavolikogu kantselei rahandus- ja majandusnõunik Erkki-Alo Kirde lükkas Haameri väited ümber ning kinnitas, et töö jätkub ja töörühm käis koos tänavu kevadel ning pealinnas on WiFi-alasid lisandunud näiteks vanalinnas ja Nõmmel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2008, 07:47
Otsi:

Ava täpsem otsing