Tea Taruste, kaasautor • 17. juuli 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Hansapäevad perele

18.-20. juulini Tartu kesklinnas toimuvate hansapäevade slõuganiks on tänavu "Edasi tulevikku!" Sel aastal esimest korda hansapäevi korraldav Ants Johanson selgitas: "Seekordsetel hansapäevadel on Küüni tänavale ehitatud laste- ja tulevikulinn, kus lisaks mängudele ja töötubadele saab tutvuda tulevikuvisioonidega. Tulevikulinna paigaldatud suur ekraan annab aimu, kuhu areneb linn tulevikus ja missuguste põnevate asjadega tegelevad Tartu Ülikooli füüsikud."

Peale tulevikulinna on Tartus püsti pandud hulk teisigi linnu, kus pidustused toimuvad. "Ajalooliselt ehk kõige stiilipuhtam on keskaegne Jaanilinn, mis avatakse kõige varem. Juba reede õhtul saab siin nautida erinevaid etteasteid ja melu kestab hilisööni," tutvustas Johanson.

Veel nimetas ta kõigil kolmel õhtul toimuvaid tantsuüritusi. "Uudsena pakume hansapäevade külastajale võimalust ka ise aktiivne olla ja Raelinnas Raekoja platsil tantsu lüüa, kas siis sussi sahistades või näppu visates."

Mõistagi jagub atraktsioone ja esinejaid igale tänavanurgale. Ka sõidab Tartusse hulk kaupmehi, kes kultuuriürituste ja töötubade kõrval aitavad luua ühele õigele laadale vastavat sisu ja õhkkonna.

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt