Plussmärgiga tunded tangost

Liis Kängsepp 18. juuli 2008, 00:00

Panen silmad kinni ja näen, kuidas ma kõnnin Buenos Airese tänavatel, kus ilusat arhitektuuri täiendavad tänaval vedeleva prügiga läbisegi koerajunnid. Päike paistab lagipähe. Tunnen, kuidas suurlinna saaste lämmatab ja peaaegu lipsab üle mu huulte karm enesekehtestus - mul ei ole münte!

Kui ma silmad lahti teen, saan muidugi aru, et Buenos Aireses ma ei ole. Viibin hoopiski Kadrioru lossis, kus minust mõned meetrid eemal mängivad tangomuusikat kaks ehtsat argentiinlast, Pablo Shiaffino klaveril ja Leonardo Schnaider bandooniumil, mis on üks lõõtspilli moodi pill, kui nüüd maakeeli seletada.

Ma ei tea, kas ja mis side teistel eestlastel tangoga on, kuid pärast Buenos Aireses elamist või ka lihtsalt selle linna külastamist on minu meelest tangost mööda vaadata täiesti võimatu. Isegi kui tangomuusika ei muutu lemmikžanriks ja tangotunniski pole kunagi käidud.

Mina näiteks ei oska tangot tantsida ega kuula seda muusikat kodus, kuid live'is tangoduo lihtsalt kannab endas mingitmoodi Buenos Airese lõhna, tunnet, maitset ja elamust. Nii ma siis istungi terve kontserdi aja silmad poolkinni, suu kõrvuni, peas vuhisemas erinevad mälupildid ja killud Buenos Airesest.

Kui ma kontserdisaalist väljun, olen saanud sellise positiivse laksu, et veel päevi hiljem kannan saadud emotsiooni endaga kaasas. Kõrvus kumisevad tangorütmid, öösiti näen hispaaniakeelseid unenägusid ja inimestega kohtudes tekib kange tahtmine neid esimese asjana musitada.

Mida teised selles kontserdis kuulsid-nägid, ma muidugi ei tea. Tormiline aplaus näitas, et midagi head nad sealt leidsid. Loodetavasti kõlavad neilgi kõrvus Pablo ja Leonadro tangorütmid.

Kel huvi teada saada, kuidas kõlab Buenos Aires ehtsate porte?o'de (Buenos Airese elanike) esituses, saab tangoduot näha veel täna õhtul Tõrva kirikus ja homme Pärnu jahtklubi hoovis, kus toimub Eesti ajaloo esimene vabaõhu-milonga ehk tango tantsuõhtu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing