Kuidas näeksid Maad tulnukatest astronoomid? VIDEO

18. juuli 2008, 08:49

Kui nende kasutuses oleks ülivõimas
teleskoop, näeksid nad umbes sellist pilti, nagu võttis Maast 50 miljoni
kilomeetri kauguselt üles NASA kosmosesond Deep Impact, mis kannab alates
möödunud aastast uut nime EPOXI.

Ühe Maa ööpäeva jooksul mais tegi sond ülesvõtte iga 15 minuti tagant, neist pandi kokku film, milles on lisaks Maale näha ka Kuud, kirjutas New Scientist.

Kontinendid on palju selgemad, sest ülesvõtteid tehti läbi infrapunafiltri ning see aitab just taimestikul paremini esile tulla.

EPOXI töörühma liige, Massachusettsi tehnoloogiainstituudi teadlane Sara Seager ütles, et selleks, et saada samasuguseid ülesvõtteid Maast, peaks tulnukatel olema tehnika, mille ehitamisest maalased hetkel veel isegi und näha ei oska.

Kui Maast mõne valgusaasta kaugusel asuvad tulnukad käituvad samamoodi nagu Maa astronoomid, siis pööravad nad oma teleskoobid (eeldusel, et tulnukatel on teleskoop) ühe kindla valguspunkti suunas. See võib tunduda väga abitu, kuid isegi ühe punkti vaatlemine võib anda hinnalist infot. Nii oleks neil võimalik öelda, kui kiiresti Maa pöörleb, võib-olla koostada isegi visandlik kaart Maa ookeanidest ja kontinentidest, kui vaadelda valguse muutumist ajas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 22:25
Otsi:

Ava täpsem otsing