SEB vahetas välja laenuosakonna juhi

Kadrin Karner 21. juuli 2008, 00:00

aripaev.ee-le saabus vihje, et seoses SEB Panga mitte just parima käekäiguga olid SEBst sunnitud lahkuma krediidijärelevalve osakonna juhataja Guido Gritsenko ja veel teisigi keskastmejuhte. SEB kinnitas, et Gritsenko ettevõttes tõesti enam ei tööta.

Sel nädalal avaldatud SEB majandustulemused paljastasid laenukahjude hüppelise suurenemise viimase aasta jooksul. Nimelt on laenukahjud võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga kasvanud 12 korda.

Gritsenko töötas enda sõnul SEBs 14 pikka aastat ning kinnitas enda lahkumist SEBst. "Töösuhe lõpetati poolte kokkuleppel juuni alguses," ütles ta.

Küsimusele, kas tema lahkumist võis survestada emapank seoses keeruliste aegadega panganduses, vastas mees, et majanduslikust olukorrast tingitud probleemsete laenude osakaal on kasvanud, kuid otseselt tema lahkumist rootslaste kaela ajada ei maksaks. "Tõsi on aga see, et rootslastele on mõnevõrra tähtis ise protsesse juhtida ja töökorralduses muudatusi teha," lausus ta vaid veidi kahtlustustelt katet kergitades.

Gritsenko teiste juhtide lahkumise väidet otseselt ümber ei lükanud. "On küll inimesi ära läinud, aga võib-olla on nad saanud parema pakkumise. Võib-olla on olnud rahulikumaid aegu, kus lahkus vähem inimesi," ütles ta.

Nõudes SEB-lt aru, miks lahkus ametist seal 14 aastat töötanud mees, vastas SEB Panga juhatuse esimees Ahti Asmann poliitiliselt korrektselt. "Me ei saa kommenteerida töötaja ja panga vahelise töösuhtega seonduvaid asjaolusid," ütles ta.

Uurides vihjet mitmete keskastme juhtide lahkumise asjus, on Asmanni sõnul personalivoolavus tavapärane. "Pangas pole vahetanud töökohta ei rohkem ega vähem keskastmejuhte kui seda eelnevatel aegadel," ütles Asmann.

Pangajuhi sõnul ei vasta absoluutselt tõele väide, nagu oleks emapanga juhtkond suuremate kui 500 000euroste laenude väljastamise otsustamise enda kanda võtnud.

"Meie mandaati pole kordagi vähendatud ning see ei ole ka kaalumisel olnud," lisas Asmann. Gritsenko täpset piiri nimetada ei tea, kust maalt läheb otsustusõigus laenu andmise üle emapangale, küll aga kinnitas ta fakti, et mingi piiri ületamisel süsteem nii toimib.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing