Hiidmunad ehmatasid Raplamaal naist

24. juuli 2008, 12:19

Marve Järvela avastas teisipäeval, et
Raplamaal Kehtna vallas Ingliste külas Pajumäel, kus on pere maamaja, on end maa
seest välja ajanud neli hiidmuna, kirjutab Maaleht.ee.

Need suured seened (vt pilti) kasvavad vanas õunaaias, kus on ka lehma karjamaa. Hiidmunad paisusid silmahakkavalt suureks suhteliselt ootamatult - karjamaa asub talu sissesõidutee kõrval ja äkitselt seened lausa valendasid sealt vastu.

Kolmapäeval avastas Marve Järvela, et samal ajal, kui ta avastatud hiidmunad olid juba kolletuma hakanud, oli lähedusse, otse õunapuu jalamile ilmunud juba järgmine, mis praegu aina suuremaks kasvab. Ka seni suurima seene lähedale on veel üks väiksem tekkinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 13:01
Otsi:

Ava täpsem otsing