Inimjõul töötav ujuv jõusaal

24. juuli 2008, 13:05

Kas oled kunagi jõusaalis paigaloleval
rattal rassides mõelnud, et energiat, mis sina higistades kulutad, võiks
millekski rakendada? Arhitekt Mitchell Jaochim arvab samamoodi ning on
disaininud ujuvad jõusaalid, mida saab kasutada inimeste jõgesid mööda
transportimiseks.

River Gym on ideeprojekt, mis on loodud spetsiaalselt New Yorgi linna silmas pidades. Ujuvas jõusaalis võib inimene tunda, kuidas tema kulutatud energiat rakendatakse sõiduki liigutamiseks. Arhitekti Mitchell Joachimi ja treeneri Douglas Joachimi projekt võiks rõõmustada nii hommikusi tööleruttajaid kui ka spordihuvilisi, kirjutas Inhabitat.

Iga jõusaal on programmeeritud liikuma spetsiaalset rada pidi, liikudes ühest punktist teise viieteist minuti jooksul. Seega on iga seade üheaegselt suurepärase vaatega jõusaal ja originaalne transpordivahend.

Kuigi antud projekt on mõeldud New Yorgi jaoks, võiks sarnaseid jõusaale ehitada kõigisse linnadesse, mida läbivad jõed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 16:33
Otsi:

Ava täpsem otsing