Poliitikud ei välista defitsiidiga eelarvet

Mariliis Pinn 24. juuli 2008, 18:37

Poliitikud hakkavad tasapisi taganema
põhimõttest, et järgmise aasta riigieelarve peab ilmtingimata tasakaalus olema.
Eelarve defitsiiti laskmist ei välista rahandusminister Ivari Padar ega ka
haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Kindlalt on eelarve defitsiiti laskmise vastu endiselt Reformierakond, vahendas ERR.

Rahandusministri sõnul on seatud eesmärk koostada tasakaalus riigieelarve, mis ei kahjusta riigi arengut. Samas ei saa välistada ka puudujäägiga eelarvet.

"Ega midagi ei ole välistatud. Küsimus on selles, et me peame pingutama ja tegema tööd selle nimel, et eelarve puudujääki ei tuleks. Ehk siis tuleb kõik võimalik ja võimatu ära teha ja siis saame näha, kuhu me oma eelarve menetlemisega oleme jõudnud. On selge, et ega me ei saa eelarvekärbetega lühiajaliselt ja kergekäeliselt riiki juhtida," rääkis Padar.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles, et pidev maksude alandamine ei lase teha sotsiaal-, teadus- ja hariduskulutusi. Lukase sõnul annaks riigieelarvesse rahalist tulu ka käibemaksu ühtlustamine.

Augusti alguses peavad ministeeriumid esitama rahandusministeeriumile oma ministeeriumi eelarve. Padari sõnul vaadatakse pärast uue majandusprognoosi selgumist ministrite esitatud eelarved üle ja langetatakse poliitilised otsused. Septembris annab valitsus eelarve riigikogule üle. Ka riigikogus on sellel aastal oodata tõsiseid eelarvedebatte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing