USA suurima firma käive kasvas 8% ehk 280 miljardi krooni võrra

Agnes Ojala 24. juuli 2008, 11:37

USA ajakirja Fortune koostatud ühendriikide
suurimate firmade edetabelist selgub, et juba ennegi müstilisi müüginumbreid
teinud USA suurim firma Wal-Mart on käivet veelgi kasvatanud.

28 miljardi dollari ehk ligi 280 miljardi krooni suurune käibe kasv tähendab Wal-Martile aga vaid mõõdukat 8% kosumist. Kokku müüs jaekaubanduskett möödunud aastal kaupa 379 miljardi dollari ehk umbes 3,8 triljoni krooni eest, teenides 12,7 miljardit dollarit ehk veidi üle 120 miljardi krooni kasumit.

Suurima kasumiga ettevõte oli USAs naftakompanii Exxon Mobil, teenides 40,6 miljardit dollarit (u 400 miljardit krooni). Aasta varem oli firma kasum õige pisut väiksem – 39,5 miljardit dollarit. Käibe alusel on Exxon USAs Wal-Marti järel teisel positsioonil.

Edetabeli esikümnesse kuuluvad firmad teenisid mullu kõik ka kasumit, välja arvatud kaks. Mõlemad on autotööstuse suurtegijad: General Motors ja Ford Motor. Kui Ford teenis kahjumit veel suhteliselt tagasihoidlikult – 2,7 miljardit dollarit –, siis General Motorsil on käes tõsiselt rasked ajad. Möödunud aasta tõi firmale 38,7 miljardi dollari suuruse kahjumi.

USA suurima käibega firmade esikümnesse kuuluvad:
1. Wal-Mart
2. Exxon Mobil
3. Chevron
4. General Motors
5. ConocoPhillips
6. General Electric
7. Ford Motor
8. Citigroup
9. Bank of America Corp.
10. AT T

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 11:34
Otsi:

Ava täpsem otsing