Tõnis Oja • 24. juuli 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Telekomi aktsia viie aasta odavaim

Ilmselt paljudele investoritele on tulnud ebameeldiva üllatusena Eesti Telekomi aktsia üsna kiire hinnalangus viimase kuu jooksul. Eile lisandus sellele veel 2,2 protsenti ning aktsia hind langes 97,17 kroonini. Nii odav oli meie juhtiva telekomifirma aktsia viimati 2003. aasta juunis.

Eesti Telekomi aktsia hind on olnud eelkõige tänu dividendidele üsna stabiilne. Ei teinud ta analoogiliselt teiste ettevõteteega 2005.-2006. aastal erilist hinnarallit. Viimaste aastate kõige järsem tõus toimus 2006. aasta detsembri algusest kuni 2007. aasta veebruari alguseni, mil aktsia hind kerkis 25 protsenti ehk 150 kroonini.

Selle aasta algusest on aktsia hind langenud viiendiku võrra, millest pea poole võiks panna välja makstud dividendide arvele.

Osaliselt toetas aktsia hinda ka France Telekomi kevadel tehtud ülevõtmispakkumine Eesti Telekomi suuromaniku TeliaSonera aktsiatele. Kuumaverelisemad investorid lootsid, et pärast Skandinaavia suurima telekomifirma ülevõtmist peavad prantslased tegema Eesti Telekomi aktsionäridele ülevõtmispakkumise, nagu seda tegi Carlsberg Saku Õlletehase aktsiatele. Paraku jäi tehing katki ning Eesti Telekomi aktsia kaotas Tallinna börsi üldise languse taustal sellegi toetuse.

Tundub, et nii Telekomi kui ka teiste Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aktsiaid müüvad välismaised fondid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt