Inspektorid tabasid Lääne-Virumaal vähipüüdjad

25. juuli 2008, 12:36

Keskkonnakaitseinspektorid tabasid sel
nädalal Lääne-Virumaal Rakke vallas vähkide röövpüügilt kaks noormeest, kes
olid saanud saagiks 228 jõevähki, teatas inspektsioon.

Enamik püütud vähkidest olid alamõõdulised. Röövpüütud elukatel oli leidmise hetkel veel hing sees ning nad lasti järve tagasi.

Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile tuli kolmapäeva, 23. juuli keskööl teade, et Rakke vallas püütakse vähki. Inspektorid läksid teadet kontrollima ning tabasidki kaks röövpüüdjat koos saagiga hetkel, kui nad olid veekogu äärest juba lahkumas.

Kurikaelteks osutusid Tallinnast ja Ida-Virumaalt pärit noormehed.

„Esialgu noormehed eitasid vähkide püüki ja seletasid, et püüdsid lihtsalt spinninguga kala, kuid sõiduauto läbivaatusel leiti istmete vahele peidetud vähke täis kilekott,“ ütles Ida regiooni peainspektor-nõunik Uno Luht.

Meeste vastu algatati väärteomenetlus. Trahv ebaseadusliku vähipüügi eest võib olla kuni 18 000 krooni. Vähipüüdjaid võib ees oodata ka keskkonnakahju hüvitamine, mille suurus on 150 krooni iga ebaseaduslikult püütud vähi eest.

Eestis on vähipüügile seatud piirangud, mille kohaselt tohib tänavu vähki püüda vaid augustikuus Harju, Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakonnas ning selleks peab püüdjal olema vastav luba.

Lääne-Virumaal on sel aastal nagu ka mitmel varasemal aastal vähipüük keelatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2008, 12:36
Otsi:

Ava täpsem otsing