Lüpsja palk algab 12 000 kroonist

Hille Tressum 25. juuli 2008, 08:33

Pärnus levis kumu, et Pärnumaa suurlaudad
on valmis lüpsjaid kasvõi linnast juurde palkama ja neile maale ametikorterid
ostma ning nad rahaga üle külvama ja tagatipuks firma kulul Türgisse puhkusele
sõidutama.

"Lüpsjad töötavad kolm nädalat päevagi puhkamata, seevastu iga neljas nädal veedavad nad tööandja kulul mõnes välismaa kuurordis päikese käes vedeldes ja puhates, kõik prii: toit, peavari, ekskursioonid ... Tõsi, tööl käivad nad miinimumpalga eest," väitis üks anonüümsust palunud linnamees Pärnu Postimehele.

Lüpsja kuupalk näiteks Halinga OÜ Langerma lüpsifarmis sõltub lüpstavate loomade arvust, nende tervisest, piima kaubalisusest ja kogusest ning kõigub 12 000 - 16 800 krooni vahel. Selja OÜs teenib lüpsja kuus 12 000 krooni ja rohkem.

Lüpsjad töötavad suurfarmis kahes vahetuses, kaks platsilüpsjat lüpsavad korraga tuhatkond lehma, töötades neli päeva järjest kas hommikul või õhtu- ja öötundidel ning saavad seejärel kaks päeva farmitööst puhata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 09:20
Otsi:

Ava täpsem otsing