Evli hoidis Baltika aktsiat piirde taga

Tarvo Vaarmets 28. juuli 2008, 00:00

Baltika teise kvartali majandustulemused tekitasid paljudes investorites tahtmise ettevõtte aktsionäride hulka kuuluda. Oma abi pakkusid nii SEB kui Evli Securities, kes maakleritena müügipoolele asusid. Kui SEB vahendusel reedel Baltika aktsiaid siiski rohkem osteti kui müüdi, siis Evli oli valmis ka nädala viimasel kauplemispäeval lahkelt mõne suurinvestori nõudmisel rõivaketi aktsiaid jagama. Päevaga vahetas omanikku pea 350 000 aktsiat, sellest pea 200 000 müüs Evli. Tundmatud suurinvestorid on võtnud nõuks Baltika aktsiatest lahti saada ja hoiavad sellega hinda kinni.

Tegelikult on sellist tendentsi märgata paljude Tallinna börsi aktsiate puhul - fondid müüvad ja survestavad sellega ka aktsia hindu. Tundub, et enam ei hoolita suuremat ka hindadest - peaasi, et halvenenud makrokeskkonnaga Balti turult välja saaks. Nii ongi turuindeks kiiresti kukkunud.

Samas, kui fondide müügiorderid enam seinana ees ei ole, võib ebalikviidsel turul tekkida ka lühiajaline sama kiire tõus.

Baltika aktsia suutis reedel hoogsast müügist hoolimata lõpetada päeva neljaprotsendilise tõusuga.

Huvitav oli ka üks kümnetuhande aktsiaga tehtud plokktehing, mis Ekspress Grupi väärtpaberi 13,4protsendilisse plussi paiskas.

Peamiselt Eesti Telekomi aktsia langus viis kergesse miinusesse ka OMXT indeksi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing