Agnes Ojala • 27. juuli 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tallinna börsi 8 miljardi kroonine kaotus investoreid närveerima ei pane

"Eks selline langus on väga suure tõusu järel mõistetav," selgitas aktiivne väikeaktsionär Kirt, kelle portfellis on enamiku Eesti börsiettevõtete aktsiaid. "Aeg-ajalt toimuvad ülelöögid. Senine tõus jõudis ebaproportsionaalselt palaviku astmeni."

Kirdi hinnangul tuleks tähele panna ka seda, mis toimub ümberkaudsetel turgudel. Kuigi ka näiteks Helsingis ja Stockholmis on toimunud langus, ei ole see nii järsk kui meil, samuti aga ei olnud ka sealne tõus nii hüppeline.

Oma portfelliga ei kavatse investor hetkel midagi ette võtta. "Jäin oma tegemistega hiljaks. Näen, et umbes poole aasta pärast, aasta lõpu poole tuleb uus tõus. Praegu on paljud majandusnäitajad juba paremaks osutunud. Mul oli küll plaan, oleksin tahtnud veidi lõigata - mõne aja eest maha müüa ja nüüd madalalt positsioonilt tagasi osta, aga jäin selle hetkega hiljaks," avas Kirt oma investeerimismõtteid.

Kirt tõi välja, et selliselt oleksid võinud paljud inimesed käituda, kuid neid ei ole piisavalt teavitatud. Seetõttu on majandusdotsent käsile võtnud ka börsi- ja investeerimisalase raamatu tõlkimise.

Samuti juba aastaid aktiivselt investeerimisega tegelenud Rautakesko Balti ja Venemaa piirkonna juht Raul Kadaru ütles, et ka temal ei ole praegu plaanis oma portfelliga midagi teha.

"Nojah, hinnad on langenud küll, aga vaata, mina ei ole lühiajaline investor. Ma mängin tuleviku peale," sõnas Kadaru, kes ei osanud spekuleerida, millal paremaid aegu oodata võiks.

"Millal tulevad paremad hinnad? Millal Eesti majandus taas paraneb? Ei oska seda öelda, aga küll ta paraneb. Mina usun Eesti majandusse," lisas ta rõõmsalt.

Kadaru kuulub enam kui poolte Tallinna börsil noteeritud ettevõtete aktsionäride hulka.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt