Eile suri Eestit toetanud poliitik Russell-Johnston

28. juuli 2008, 19:28

Eile suri Pariisis üks Eesti sõpru ja
toetajaid Euroopas, lord David Russell-Johnston, kes oli oma suurimaid Eesti
eest kõnelejaid ja seistes ka selle eest, et meid võetaks kiiremini vastu
Euroopa Liidu ja NATO liikmeteks.

“Tegemist oli tänases Euroopas unikaalse poliitikuga. Raske on leida kedagi teist, kes nii tugevalt rajas oma positsiooni põhiväärtuste kaitsele. Ta oli kompromissitu inimõiguste ja demokraatia eest seistes. Kaotasime tema näol suurepärase sõbra ja kompromissitu liberaali, kelle elu sisu oli aus poliitika,“ meenutas Riigikogu esimene aseesimees ning Euroopa liberaalide asepresident Kristiina Ojuland, kes oli aastaid lord Russell-Johnstoni kolleeg ja lähedane sõber.

Lord Russell-Johnston oli Šoti Liberaalse Partei esimees aastatel 1970-74 ning partei liider aastatel 1974-1988. Aastatel 1999 kuni 2002 oli ta Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee president, teatas Reformierakond oma pressiteates.

President Arnold Rüütel väärtustas lord Russell-Johnstoni teeneid Maarjamaa Risti II klassi ordeniga 2002. aastal.

Lord Russel-Johnston suri päev enne oma 76. sünnipäeva.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2008, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing