Maailma suurima firma käive mullu üle 3 triljoni krooni

29. juuli 2008, 15:09

Ajakiri Fortune järjestas 2007. aasta käibe
järgi 500 maailma suurimat firmat. Suurimaks osutus Ameerika kaubanduskett
Wal-Mart Stores, 351 miljardi dollari (3,3 triljoni krooni) suuruse käibega.

Palju oli suure käibega firmade seas nafta- ja gaasiga tegelevaid ettevõtteid - esikümne firmadest 6 olid naftatootjad. Kohe Wal-Martile järgneski suuruselt teise firmana Exxon Mobil, ning peale seda tulid järjest Royal Dutch Shell ja British Petroleum. Esikümne sees olid nafta- ja gaasifirmadest veel Chevron, Total ja ConocoPhillips, vahendas money.cnn.com

Kõige rohkem oli 500 suurima firma seas Jaapani päritolu firmasid – 153, kuid esikümnes oli neist ainult Toyota 4. kohal. Üle kahe korra vähem oli Ühendriikide firmasid – 64 – ja kolmadale kohale jäi suurfirmade arvu järgi Prantsusmaa 39 ettevõttega.

Soome ettevõtetest olid selles nimekirjas 88. kohal Nokia ja StoraEnso. Venemaalt oli viis ettevõtet, neist suurimana Gazprom, olles maailmas suuruselt 47. kohal esimese saja sees oli Vene ettevõtetest veel Lukoil 90. kohal. Rootsi ettevõtetest ei olnud esimese saja sees ühtegi, suurim neist oli Volvo, mis oli 167. kohal, kokku oli nimekirjas kuus Rootsi firmat.

Ajakiri Fortune on koostanud maailma 500 suurima ettevõtte nimekirja alates 2005. aastast ning Ameerika suurimate ettevõtete nimekirja 1955. aastast alates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 15:57
Otsi:

Ava täpsem otsing