Q Vara kandis omakapitali suurendamise äriregistrisse

29. juuli 2008, 17:41

Kinnisvaraettevõte Q Vara teatas äsja
börsile, et äriregister konverteeris sõsarettevõttelt võetud laenu nende
omakapitali. Aktsiakapital ületas sellega 190 miljoni krooni piiri.

27. juulil kanti äriregistrisse Q Vara aktsiakapitali suurendamine 8 600 000 krooni võrra 190 111 000 kroonini, teatas ettevõte börsile. Aktsiakapitali suurendamine toimus 25. juunil sõlmitud Q Capitali ja Q Vara vahelise laenulepingu alusel, millega Q Capitali antud laen konverteeriti Q Vara omakapitaliks.

Vastavalt Q Vara aktsionäride SLProductionsi ja Marine Systemsi otsusele emiteeris Q Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8 600 000 krooni võrra. Ülekurss suurenes 77 400 000 krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas Q Capital 4,5% Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara omakapital pärast tehingute äriregistrisse kandmist 86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Pärast omakapitali suurendamist on Q Vara täitnud võlakirjaemissiooni tingimustes nõutud 30% suuruse omakapitali määra nõude, lisas Q Vara juhatuse esimees Meelis Šokman börsiteates.

Q Vara avaldab konsolideeritud poolaasta aruande hiljemalt 31. juuliks.

21. juulil kutsus Q Vara võlakirjainvestoreid hääletama järjekordse laenu omakapitaliks konverteerimise ja võlakirjaintressi tõstmise poolt. Hääletamisperiood lõpeb 3. augustil, kuid ostus loetakse vastuvõetuks, kui selle poolt on hääletanud võlakirjainvestorite enamus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing