Eesti Pandipakend lükkas kaupmeeste pitsitamise edasi

Katre Pilvinski 30. juuli 2008, 00:00

"Eesti Pandipakendi nõukogu kinnitas 1. juulil 2008 need käitlusnormid ja hüvitised. Kaupmehed ja Eesti Kaupmeeste Liidu ettepanekul tegi Eesti Pandipakend oma nõukogule ettepaneku tähtaeg edasi lükata ja nõukogu kinnitas selle ettepaneku," ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Peeter Raal aripaev.ee-le veidi peale eilset nõukogu otsust.

Raal rääkis veel, et EPP tellis sõltumatu analüüsi, selgitamaks välja põhjendatud kulutused pakendi vastuvõtul. Samuti oli analüüsi üks eesmärk aidata välja töötada praegusest efektiivsem mudel.

Eesti Kaupmeeste Liidu argument oli see, et uute määrade kehtestamiseni on liiga vähe aega, mistõttu ei jõua kaupmehed end piisavalt ette valmistada. Raali sõnul jätkatakse liiduga antud teemal diskusioone.

Raal tõdes, et jaemüüjate esindajatega käivad ka hüvitiste määrade üle arutlused ja kui leitakse, et hüvitise määr pole piisav, siis arutlused jätkuvad, kuni jõutakse kompromissile. Samas kinnitas ta, et praeguse seisuga saavad 1. jaanuarist 2009 kehtima määrad, mis kinnitati 1. juulil 2008.

"Pandipakendi soov on tegelikult kaupmeestel vähendada käitlemise hinda ja maaletoojatel peaaegu kahekordistada käitlemise tasu (registreerimist). Selver saaks mõlemalt poolt pügada, sest oleme paljude toodete maaletooja ise," ütles Selveri ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver.

"Selver kujundab oma seisukoha, kuidas edasi, kui Eesti Pandipakendi poolt on tulnud selge vastus. Praegu on kaupmeeste ettepanekud nende käes. Olime ju nõus samadel alustel (hindadega) jätkama, mis seni kehtisid. Ka meil on kulud kasvanud. Automaadi välise külje taga on ikka ka inimene - oma palgasooviga, kes täitunud konteinerid tühjendab, ladustab ja korraldab laadimist," rääkis ta.

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) kommunikatsioonijuht Regina Aasumets oli Eesti Pandipakendi hinnamuutustele alates augustist selgelt vastu.

"ETK ja EPP vahel sõlmitud pakendite ja pakendijäätmete kogumise ja taaskasutuse korraldamise lepingu kohaselt võib EPP ühepoolselt käitlustasu määra korrigeerida üks kord aastas ning vastavad muudatused ei tohi hakata kehtima varem kui järgmisel kalendriaastal," selgitas Aasumets.

Aasumets märkis, et kui EPP pakendi käitlemise hinda ei muuda, tähendab see kaupmeestele suuri kulutusi taarapunktide sisseseadmiseks. ETK kaupluste taarakogumispunkte veel suletud ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing