Uus Alzheimeri ravim peatab haiguse süvenemise

30. juuli 2008, 15:37

RemberTM, TauRx Therapeutics aitab peatada
Alzheimeri haiguse kulgu, järeldasid Briti teadlased oma uuringust USAs Chicagos
toimunud rahvusvahelisel Alzheimeri tõve konverentsil.

Alzheimeri tõve ravis on see üks suurimaid läbimurdeid alates aastast 1907, mil Alois Alzheimer haiguse avastas. Ravim peaks jõudma turule nelja aasta jooksul, kirjutas Meditsiiniuudised.

"Esimest korda on võimalik peatada haiguse süvenemine, tänu tau proteiini kahjutuks tegemisele, mis kahjustab närvirakke ajukoes. Ravim aitab tagasi elule tuua kõige enam kahjustatud ajuosad," kinnitab uuringu juht, Aberdeeni ülikooli professor Claude Wischik.

Psühhiaater-konsultant Donald Mowat, kes jälgis patsientide ravitulemusi, kinnitas, et ravimit saanud patsiendid tulid palju enesekindlamalt igapäevase eluga toime ja neil esines vähem segadusseisundeid. Kliiniliste katsete tulemustest järeldub, et uus ravim on ligi kaks ja pool korda tulemuslikum kui kasutusel olevad Alzheimeri ravimid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 15:37
Otsi:

Ava täpsem otsing