Ettevõtte asutamine internetis kogub populaarsust

31. juuli 2008, 18:51

Tänavu I poolaastal asutati 35%
ettevõtetest ning mittetulundusühingutest ettevõtjaportaali kaudu, mis on umbes
13% rohkem kui eelmise aasta sama perioodiga, teata justiitsministeerium.

„Kõige rohkem on portaali kaudu asutatud osaühinguid – ligi 2000. See on mugav, sest osaühingu asutamisel kiirmenetluse korras jääb ära notari juurde minek – asutamislepingut ja põhikirja asendab tüüppõhikiri,“ sõnas justiitsministeeriumi õigusloome ja arenduse talituse nõunik Kristi Uibo.

Tema kinnitusel on suurenenud ka majandusaasta aruannete esitamine portaali kaudu. „Sel aastal laekus elektroonilisi majandusaasta aruandeid juba 19%, mis ületas eelmise aasta tulemuse 8%-ga. Loodetavasti kasvab elektrooniliste majandusaasta aruannete esitamine jõudsalt, sest aastal 2010 on aruannete elektrooniline esitamine seaduse järgi kohustuslik,“ märkis Uibo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing