Pisikese prügiroboti sügav sõnum inimkonnale

Karl-J. Karits 01. august 2008, 00:00

Vaimukas ja ülimalt südamlik animakomöödia räägib loo väikesest prügikoristusrobotist nimega WALL-E, kes unustati pärast inimkonna Maalt lahkumist välja lülitada.

Olles mitusada aastat üksilduses oma tööd teinud, saab tema elu uue mõtte, kui ta kohtab uut ja eriti uhket robotit nimega EVA, kes on saadetud Maale otsima elumärke.

EVA saab peagi aru, et WALL-E on kogemata komistanud planeedi tuleviku võtmele. Ta kihutab tagasi tohutule kosmoselaevale, mille pardal ootavad inimesed juba 700 aastat teadet, et viimaks on turvaline Maale tagasi pöörduda. Samal ajal tormab ta kannul WALL-E, kes ei taha mingi hinna eest loobuda oma uuest sõbrast. "WALL-E" oli riskantne projekt, mida kardeti kinolinale lasta, kuid filmi edu on olnud hämmastav. Juba esimese kolme päevaga tõi see tootjafirmale Pixar sisse 62,5 miljonit dollarit. IMDB filmibaasi andmetel on "WALL-E" hetkel 26. kohal ning hinnang filmile on 10 palli süsteemis 8,6.

"WALL-E" lavastajaks ja stsenaristiks on Oscari-võitja Andrew Stanton ("Kalapoeg Nemo"), originaalse helikujunduse eest vastutab Oscari-võitja Ben Burtt ("Star Wars", "Indiana Jones", "E.T.").

"WALL-E" on isegi nii hea, et kogu film võiks joosta vaikuses ning ikka oleks naljakas ja samas ka mõtlemapanev. Arvutianimatsioon on täiesti vapustav. See võib olla seni läbi aegade parim animafilm, mis jätab Dreamworksi, Sony ja Blue Sky senised tööd kaugele seljataha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing