Tonga kuninga kroonimine maksab 25 miljonit krooni

02. august 2008, 14:22

Suurejoonelisel kristlikul
tseremoonial krooniti Tonga kuningaks George Tupou V. Pidustused
maksavad ca 2,5 miljonit dollarit, vahendab Delfi.

George V võiti õliga kokku ja tema pähe asetati suur kuldne kroon. George V istus kirikus suurel kuldsel troonil 1000 külalise ees, kui Polüneesia peapiiskop Jabez Bryce kuulutas, et ta on võitud, õnnistatud ja pühitsetud Tonga kuningaks.

Ligi nädal kestvad kroonimispidustused hõlmavad bankette külas viibivate riigijuhtide ja nende esindajatega, sõjaväeparaade, tulevärke ja suurejoonelisi tseremooniaid. Pidustused lähevad vaesele riigile maksma 2,5 miljonit dollarit (üle 25 miljoni krooni).

Kuninglikest peadest olid kohale sõitnud Jaapani kroonprints Naruhito, Tai printsess Maha Chakri Sirindhorn, Uus-Meremaa maooride kuningas Tuheitia ning Gloucesteri hertsog ja hertsoginna, kes esindasid kuninganna Elizabeth II.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2008, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing