3. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kastiks vormitud maja mäekünkal

Mäekünkale maandunud objekt on saanud oma vaate dominandiks. Arhitektide kolmik on selle 320ruutmeetrise maja projekteerimisel pidanud olulisimaks lihtsust ja neomodernistlikku pragmaatilisust, jättes puhtesteetilise retoorika tagaplaanile.

Maja kandekonstruktsiooni moodustavad 13 tööstuslikku metallelementi, välisviimistlus koosneb nii puidust kui ka betoonist, jätkates majas loodusliku ja tehisliku kõrvutamist. Hoone mõjub kokkuvõttes millegi elamu ja kindluse vahepealsena.

Siseruumide kargesse minimalismi on toodud hubast soojust parkettpõrandaga. Oma konkreetsuses mõjub maja nagu mingi avaldus.

Autor: Urmas Oja

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt