USA börsidel rõõmupäev, McDonald'si aktsial 43 aasta rekord

Annika Matson 08. august 2008, 23:42

USA börsid lõpetasid nädala viimase
tööpäeva plussis ning McDonald'si aktsia tegi oma börsiajaloo rekordi, vahendab
Bloomberg.

USA laiapõhjaline aktsiaindeks Standard Poor's 500 tegi oma parima nädala alates selle aasta aprillist. Jaemüüjate, tootjate ja transpordifirmade aktsiate hinnad saatsid tõusule spekulatsioonid, et toornafta langev hind aitab kasumeid kasvatada.
Firmade Home Depot, Macy's ja Gap aktsiad kosusid 11 protsenti pärast seda, kui dollar tugevnes euro vastu, mis viis omakorda toornafta hinna viimase kolme kuu madalaimale tasemele.

McDonald'si aktsia kerkis viimase 43 aasta kõrgeimale tasemele, sest juuli müük ületas analüütikute ootused. See on aktsia börsiajaloo kõrgeim tase. Aktsia kosus päevaga 6,2 protsenti ning maksis 65,67 USA dollarit. McDonald'si aktsiaga alustati kauplemist börsil 1965. aastal. Üle kogu maakera levinud kiirrestoraniketi aktsia madalaim tase oli 2003. aasta 12. märtsil, mil aktsia maksis 12,12 dollarit. Alates sellest päevast on aktsia hind kerkinud viis korda.

"Murre toorainehindade tõusus muutis tarbijate ja investorite meelsust,“ ütles börsipäeva kommentaariks Bloombergile USA investeerimispanga Penn Capital Management analüüsiüksuse juht Eric Green, kes vastutab 4,5 miljardi dollari haldamise eest. „See oli positiivne uudis,“ lisas ta.

S P 500 indeks tõusis päeva lõpuks 2,4 protsenti, 1296,32 punktini. Dow Jonesi tööstuskeskmine kosus 2,7 protsenti, 11 734,32 punktini ning Nasdaq Composite indeks lisas väärtust 2,5 protsenti, 2414,10 punktini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2008, 20:26
Otsi:

Ava täpsem otsing