Rootsi tehas pani Eestis uksed kinni

Anne Oja 11. august 2008, 00:00

Ametlikult on Flexenclosure praegu alles likvideerimisel, kuid firma kontakttelefonilt pole enam võimalik kedagi kätte saada.

Flexenclosure töötajad said firma likvideerimisest teada mais, tunnistas aripaev.ee-le Sõmeru vallavolikogu esimees Vahur Liivak, kes ka ise varem selles ettevõttes töötas. "Ma olin töövõtja, töö lõppes seal 15. juulil. Ettevõte on juuli lõpu seisuga sisuliselt kinni pandud," selgitas Liivak, miks firma telefonil keegi enam ei vasta.

Liivaku sõnul tuleks ettevõtte sulgemise põhjustest rääkida firma tegevjuhil ning likvideerijal Evi Abelil.

Rootsi ehituskontserni Pharmadule asepresident Andreas Palmlund selgitas, et ettevõte müüs telekommunikatsiooniseadmete kaitsemajakeste tootmisüksuse umbes poolteise aasta eest Rootsi ettevõttele Goldcup M 1993 AB.

Palmlund kinnitas, et Pharmadule moodulmajade tehas, mis asub Harjumaal Jüri alevikus, Eestist niipea ära ei koli. Miks Sõmeru tehas kinni pandi, Palmlund siiski öelda ei osanud.

"Müüsime selle ettevõtte, sest see polnud meie põhitegevus," selgitas Palmlund. "Tootmisettevõtet pole kerge kolida," rääkis ta samas Jüri tehnoparki püsti pandud tehasest, mida hoopis laiendatakse. "Oleme Eesti tehase ja selle töö kvaliteediga rahul," lisas mees.

Palmlundi sõnul Eesti tulumaksuseaduse muudatused neid ei mõjuta, kuna firmal pole plaanis Pharmadule OÜst kasumit välja võtta, hoopis rohkem mõjutab välismaiseid tootmisettevõtteid Eesti tööjõu hind. Palmlund tunnistas, et Eestis tõusis palk viimastel aastatel hüppeliselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing