Interfaks: osseedid ja abhaasid nõuavad iseseisvust

11. august 2008, 10:43

Venemaa riikliku uudisteagentuuri Interfaks
teatel pole kellelgi enam illusioone, et osseedid ja abhaasid saavad jätkata
Gruusia koosseisus. Väikerahvad nõuavad iseseisvust.

Tragöödia Lõuna-Osseetias tõmbas rahvusvahelise tähelepanu Moskvas juba ammu kuumalt arutatavale ääremaade teemale, edastab Interfaks. Täna hommikul määrati Abhaasia ja Lõuna-Osseetia liidriteks Sergei Bagapš ja Eduard Kokoitõ, kes pöördusid rahvusvahelise avalikkuse poole palvega tunnustada riikide iseseisvust.

"Kui palju peab veel voolama osseetide verd? See oli genotsiid," rõhutas Kokoitõ telefonikõnes Bagapšile. Pisut varem Interfaksile antud intervjuus teatas Bagapš, et pärast veresauna tuleb rahvusvahelisel avalikkusel nende iseseisvumist tunnustada.

Vikipedia andmetel on 1949. aastal sündinud Sergei Bagapš tunnustamata Abhaasia Vabariigi president. Presidendiametisse valiti Bagapš 2005. aastal. Aastatel 1997 kuni 1999 oli ta Abhaasia peaminister. Veel varem tegutses Bagapš ärimehe, Abhaasia komsomoli esimese sekretäri ning Abhaasia alalise esindajana Moskvas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing