Romet Kreek • 11. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Arco Vara aktsiates liikusid hiigelpakid

Arco Vara aktsiaga tehti eile hiigeltehinguid. Nii vahetas omanikku miljon aktsiat, 1,2 miljonit aktsiat ja 2 722 696 aktsiat.

Tehingute hinnad olid tehingutes vastavalt 8,61, 8,61 ja 8,92 krooni.

Arco Vara aktsia sulgus muutumatu hinnaga 8,76 kroonil ehk maksis 0,56 eurot. Aktsia päevakäibeks tuli 29 tehingust peaaegu 44 miljonit krooni.

Tähelepanuväärne on see, et sellised üüratud aktsiakogused omanikku vahetavad. Kui spekuleerida, et kinnisvaraturu põhi on käes või hoomatavas kauguses, siis just see aktsia võiks olla sobivaim spekulatsioonivahend. Suuri pakke on lihtsam osta langevalt turult ja müüa tõusvale turule. Sellega sai omal ajal hiilgavalt hakkama Ernesto Preatoni - Eesti Ühispanga aktsiaga. Alguses tundus, et liiga vara müüs, aga mitte palju hiljem kadus turg ära. Ei kujuta ette, kas juba tõusval turul saaks selliseid aktsiapakke kätte hinda pangast liigutamata.

Eesti Ehitus tegi teatavaks oma teise kvartali tulemused. Käive kasvas aastataguse ajaga võrrelduna 14 protsenti 1,1 miljardi kroonini. Puhaskasum kahanes 33 protsenti 65,9 miljonile kroonile. Oma osa oli selles tänavu teise kvartali langenud tulumaksu maksmisel. Maksueelne kasum kahanes seitse protsenti, 97,9 miljonile kroonile.

Eesti Ehituse aktsia hind tõusis 0,9 protsenti, 51,63 kroonile ehk 3,30 eurole. Aktsia käibeks kujunes 0,65 miljonit krooni.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt