Piimatootjad lükkasid aktsioone edasi

Silvia Kruusmaa 12. august 2008, 00:00

Sellega tegeleb edasi eile konverentsil moodustatud piimatootjate koostöökoda, kuhu kuuluvad üheksa suuremat piimaühistut ning suuremad Eesti piimatootjad, Agro Piim ja Trigon Capital.

"Kuna saalis oli 140 inimest, siis konkreetsete aktsioonide kokkuleppimine raske. Aktsioonide planeerimine usaldati koostöökojale. Võib-olla läheme üldse seda teed, et otsustame kohe teha uue piimatööstuse. Variant on ka koondada nii palju piima, et seeläbi töötlejatele survet avaldada," ütles Sõrra. Sõrra sõnul Eestis praktiliselt pole tootjatele kuuluvat piimatööstust. Näiteks Saksamaal kuulub 70 protsenti piimatööstustest põllumeestele. Need piimatööstused ei teeni kellelegi kasumit, vaid see piimaraha jaotatakse õiglaselt ära, märkis Sõrra.

"Mitte kunagi pole Eestis nii palju piimatootjaid koos olnud - ju nad tunnetavad, et tuleb hakata ühiselt tegutsema. Seda on püütud 15 aastat teha, aga nüüd läks see korda," jäi Sõrra rahule esmaspäeval toimunud Eesti piimatootjate konverentsiga.

Praegu on piima omahind 5,05 krooni liitri kohta, samas kokkuostuhind on vahemikus 4,20-4,30 krooni. Septembris sõlmitakse piimatööstustega uued piima kokkuostu lepingud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing