Silvia Kruusmaa • 11. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Piimatootjad lükkasid aktsioone edasi

Sellega tegeleb edasi eile konverentsil moodustatud piimatootjate koostöökoda, kuhu kuuluvad üheksa suuremat piimaühistut ning suuremad Eesti piimatootjad, Agro Piim ja Trigon Capital.

"Kuna saalis oli 140 inimest, siis konkreetsete aktsioonide kokkuleppimine raske. Aktsioonide planeerimine usaldati koostöökojale. Võib-olla läheme üldse seda teed, et otsustame kohe teha uue piimatööstuse. Variant on ka koondada nii palju piima, et seeläbi töötlejatele survet avaldada," ütles Sõrra. Sõrra sõnul Eestis praktiliselt pole tootjatele kuuluvat piimatööstust. Näiteks Saksamaal kuulub 70 protsenti piimatööstustest põllumeestele. Need piimatööstused ei teeni kellelegi kasumit, vaid see piimaraha jaotatakse õiglaselt ära, märkis Sõrra.

"Mitte kunagi pole Eestis nii palju piimatootjaid koos olnud - ju nad tunnetavad, et tuleb hakata ühiselt tegutsema. Seda on püütud 15 aastat teha, aga nüüd läks see korda," jäi Sõrra rahule esmaspäeval toimunud Eesti piimatootjate konverentsiga.

Praegu on piima omahind 5,05 krooni liitri kohta, samas kokkuostuhind on vahemikus 4,20-4,30 krooni. Septembris sõlmitakse piimatööstustega uued piima kokkuostu lepingud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt