Romet Kreek • 12. august 2008
Jaga lugu:

Uus päev, jätkuvalt sama jama USAs

Kahjuks ei ole midagi originaalset öelda eilse börsipäeva kohta võrrelduna esmaspäevasega.

Finantssektor tiris taas peamisi USA indeksid allapoole. JPMorgan teatas, et kauplemisolud on oluliselt halvenenud. Aktsia tegi kahe nädala suurima kukkumise. Aktsia hind langes kella 17ks 5,5 protsenti, 39,55 dollarile.

Pank prognoosis, et globaalmajandus jääb nõrgaks ning kapitaliturud seejuures stressi alla. Ka USA eluasemete hinnad jätkavad langust. Järsult laienenud hüpoteekvõlakirjadega tagatud väärtpaberite tootlusevahed põhjustavad kahjusid.

Miljardär Michael Price investeerib jätkuvalt Citigroupi aktsia langusesse, öeldes et valu on veel tulekul.

Ta ütles, et pangaaktsiad võivad viia S&P 500 indeksi langusesse, mis oli 15. juulist esmaspäevani tõusnud 7,4 protsenti.

"Ralli, mis toimus, oli ennatlik," lisas MFP Investors LLC juht Michael Price. "Dividendikärped on käegakatsutavad. Nad peavad seda tegema. Kuidas sa saad maksta välja dividende, kui on vaja tõsta kapitali (emiteerida aktsiaid)?"

Citigroupi aktsia hind langes 2,6 protsenti, 19,31 dollarile.

Deutsche Banki analüütikud leidsid, et Goldman Sachsi aktsia ei ole enam ostu väärt, pigem midagi hoidmiseks. USA juhtiva investeerimispanga aktsia kukkus seepeale ligi neli protsenti, 171,02 dollarile.

Panga selle ja tuleva aasta kasumiprognoose kärbiti ning aktsia hinnasiht langetati 192 dollarile.

Wachovia aktsia hind taandus 7,5 protsenti, 16,84 dollarile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas