Raivo Sormunen • 13. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Baltikal kolme aasta kiireim hinnatõus

Eile statistikaameti avaldatud teise kvartali majanduslanguse number aktsiaturule mingit mõju ei avaldanud ja börsi koondindeks OMXT andis järele vaid pool protsenti. Päev pakkus seevastu väga positiivse üllatuse Baltika aktsionäridele, mis näitas viimase kolme aasta kiireimat ülesliikumist.

Pool tundi pärast börsipäeva algust ronima hakanud rõivakaubanduskontserni väärtpaber jõudis päeva lõpuks 1,86 euroni (29,10 krooni), mis on teisipäevasest sulgemishinnast tervenisti 11,4% kõrgem hinnatase.

Väärtpaberi eilne liikumine näitab selgelt ära turu madala likviidsuse, kus mõned suuremad investorite ostu- ja müügitehingud võivad hinnad kiiresti paigast nihutada. Äripäevale teadaolevalt kadus eile investeerimispanga Evli müügisurve, samas kui Hansapanga kliendid tundsid väärtpaberi vastu tavapärasemast suuremat huvi.

Kui vaadata ettevõtte aktsiat aga veidi pikas ajahorisondis, siis võib Baltika ülesrühkimist pidada igati loogiliseks. 24. juulil üllatas rõivakontsern aktsionäre oma teise kvartali majandustulemustega, mis näitasid, et keerulisest majanduskeskkonnast hoolimata on hakanud ettevõtte kasumimarginaalid jõudsalt paranema. Sellest ajast alates on aktsia üles roninud juba kokku 31% ning mulle hakkab üha tunduma, et 23. juulil saavutatud madaltasemest (1,42 eurot = 22,22 krooni) enam läbi ei minda.

Autor omab Baltika aktsiaid

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt