Eesti saadab Gruusiale veel humanitaarabi

Agnes Ojala 14. august 2008, 16:06

Valitsus otsustas anda Gruusiale täiendavat
humanitaarabi. Kaaluti ka võimalust saata kriisipiirkonda meditsiinibrigaad koos
välihaiglaga.

Siiani on Eesti andnud Gruusiale 5,5 tonni humanitaarabi, mis sisaldas sidemerulle, antibiootikume, infusioonilahuseid, kergvoodeid, esmaabipakendeid, tekke, termolinu, inimeste varingutest päästmise varustust ja kolme kiirabi auto sisustust. Humanitaarabi ja lennuki rentimine läks maksma üle nelja miljoni krooni, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kujunenud olukorra tõttu on mitme riigi valitsused juba otsustanud eraldada viivitamatut humanitaarabi kannatanute abistamiseks, nende hulgas Eesti, Läti, Leedu, Poola, Ukraina, Hispaania, Itaalia, Prantsusmaa, USA, Tšehhi, Norra, Saksamaa. Doonorite ring laieneb pidevalt, panustajate ringi kuulub ka Euroopa Komisjoni Humanitaarabi Peadirektoraat, kes on otsustanud eraldada miljon eurot nii Venemaale kui Gruusiale kannatanute abistamiseks.

Eilse hommikuse seisuga ei ole humanitaarkoridore veel avatud ja töö on seetõttu raskendatud. Seetõttu puudub detailne ülevaade kannatanute ja hukkunute arvust ning abivajadustest, kuid on arusaadav, et see vajadus on suur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing