Paldiskis avati Eesti suurim biodiislitehas

Enn Tosso 15. august 2008, 00:00

Tehase avamisel ütles majandusminister Juhan Parts, et ta märkas Paldiskisse sõites palju võsastunud põlde. Partsi arvates peaks võsa asemel seal kasvama raps, millest on siis võimalik biodiislit toota. Ta rõhutas ka, et EL nõuab biokütuste kasutamise osakaalu märgatavat suurenemist.

Tehase eesmärk on jõuda aasta lõpuks ka täie tootmisvõimsuseni, milleks on 100 000 tonni biokütust aastas. "Toorainena kasutame nii kodu- kui välismaiseid rapsi-, soja-, päevalille- või palmiõlisid," selgitas Biodiesel Paldiski juhatuse liige Aigar Ojaots.

Biodiislitehase rajamisse investeeriti üle 390 miljoni krooni. Mais tööd alustanud tehase kolme kuu käive oli 213 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing