Raivo Sormunen • 14. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Usk USA aktsiatesse kuue aasta kõrgeim

Maaklerfirma Merrill Lynchi värske analüüs näitab, et usk USA aktsiatesse on viimase kuue aasta kõrgeim. Samas on fondivalitsejad kogu maailma majanduse suhtes üha pessimistlikumad.

Tervelt 12% fondijuhtidest arvab, et USA väärtpaberite osakaal peaks olema praegu aktsiaportfellides suurem, kui seda indeks ette näeb. 18 protsenti rahavalitsejatest usub, et USA ettevõtete kasumiväljavaated on praegu maailma parimad. Vaid arenevate turgude ettevõtted said selles kategoorias kõrgeima poolehoiu (31% vastajatest).

Enam kui pooled küsitletutest usuvad, et USA dollar näitab juhtivate maailma valuutade suhtes järgneva 12 kuu jooksul tugevnemist.

"Inimesed usuvad, et laenukriis pole enam ainuüksi USA mure. Loodetakse, et investorid on diskonteerinud juba aktsiahindadesse palju halbu uudiseid ning USA börs hakkab muutuma atraktiivsemaks," ütles uudisteagentuurile Bloomberg maaklerfirma Merrill konsultant David Bowers.

Maailma majandus tervikuna läheb analüütikute meelest aga allamäge. Tervelt 24% küsitletutest arvab, et käimas on globaalne regressioon ning üle poole arvajatest näeb, et järgneva 12 kuu jooksul muutub maailma majandus veelgi nõrgemaks.

Majanduskasvu kokkutõmbumine toob endaga kaasa tarbimise vähenemise ning seetõttu loodetakse, et inflatsioon pole enam probleem. 59% fondijuhtidest usub, et järgneva aasta jooksul inflatsioonitempo maailmas alaneb. "Inflatsioon on mineviku teema," ütles Merrilli aktsiastrateeg Karen Olney.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt