Järgmises eelarves on kaitsekulutuste osa 1,9% protsenti SKP-st

15. august 2008, 17:51

Kaitseministeeriumi pressibüroo juhataja
Aet Kukk vahendas, et valitsuskabinet võttis vastu põhimõttelise otsuse, et
järgmise aasta eelarves on kaitsekulutuste osatähtsus 1,9% SKP-st.

„Valitsuskabinet võttis esmaspäeval vastu põhimõttelise otsuse, mille kohaselt on järgmise aasta eelarves kaitsekulutuste osatähtsus on 1,9 protsenti SKP-st. Kaitsekulude suurus sõltub tuleva aasta eelarve mahust, mille määrab 25. augustil avaldatav rahandusministeeriumi majandusprognoos,“ rääkis Kukk.

Ta lisas, et 19. juunil 2008. aasta vastu võetud kaitseväe korralduse seaduses (KVKS) sätestatakse kaitseväe õiguslik seisund ja ülesanded, kaitseväe struktuur, kaitseväe juhtimise alused ning kaitseväe poolt jõu kasutamise alused. KVKS jõustub 1. jaanuaril 2009.

KVKS rakendumise käigus tehtavad muudatused tõotavad kokkuhoidu pikemas perspektiivis, ent lühiajaliselt võivad kaasneda lisakulud. Nii näiteks võimaldab kaitseväe korralduse seadusest tulenev ja hetkel ettevalmistatav kaitseväesisene tsentraliseeritud personaliarvestus ja palgaarvestus võimaldab oluliselt parandada personalijuhtimise kvaliteeti. See tähendab ka seda, et kaadrikaitseväelaste kasv oleks soovitud tasemel ning tsiviilisikuid/ametnike juurde ei võeta, selgitas Kukk.

„Kaitseministeerium pöörab 2009. aastal teravdatud tähelepanu valitsemisala funktsionaalsusele ning toetavatele valdkondadele, samuti on 2009. aasta tegevuskulud kaitseministeeriumil kavas veelkord üle vaadata ja leida veelgi lisavõimalusi tegevuskulude paremaks kasutamiseks,“ märkis ta.

„Ministeeriumi ja valitsemisala administratiivsete ja majandamiskulude kokkuhoiu osas on suuremate projektidena töös valitsemisala tsentraliseeritud majandustarkvara väljatöötamine ning üleminek elektroonilisele asjaajamisele.“

Rahvusvahelise koostöö korraldamise osas pööratakse teravdatud tähelepanu ametnike lähetuskuludele. Samuti oleme tähelepanu pööranud igapäevakulude osas, kus oluline kokkuhoid on sidekulude raames ning samuti on kavas vähendada ministeeriumi käsutuses olevate autode hulka. Üheks näiteks efektiivsemast kokkuhoiupoliitikast on ministeeriumi käesoleva aasta majandamiskulude vähenemine 2007. aastaga võrreldes 2,3 miljoni võrra, vahendas pressibüroo.

Kaitseministeeriumi andmetel on 2008. aasta tegevuskulusid ministeerium juba kärpinud. Kaitseministeeriumis on kinnitatud kohti 267 kuid koondamisi ei ole kavas 2009.aastal

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing