Reisifirma: mõni tahab just siis minna, kui on sõda või kriisiolukord

15. august 2008, 16:14

Reisiettevõtte Albion Reiside juhi Argo
Schneideri sõnul planeerisid nemad ringreisi Gruusiasse esialgu selle aasta
septembris teha, kuid juba kevadel langes see ära, sest reisijuht jäi
lapseootele. Samas tahavad juhi sõnul mõned inimesed just minnagi
kriisipiirkondadesse reisima.

„Kas Kaleva Travel pole seda reisi maha võtnud?“ oli Gruusiasse reisi planeerinud reisifirma Alboni juht üllatunud. „Meil on see reis ammu maha võetud. Meie oleme reisikorraldaja ja Kaleva Travel pakub ka meie pakette. See reis on meil ära jäetud kevadest juba ja selleks on palju proosalisem põhjus. Nimelt meie reisijuht jäi lapseootele ja seepärast pidime reisi ära jätma,“ märkis Argo Schneider ning lisas, et reisijaid esialgu septembrisse planeeritud Gruusia ringreisile oleks olnud küll.

„Me otsustasime juba kevadel, et seda reisi ei toimu. Praegu, isegi kui oleksime plaaninud seda teha, siis praegu me küll ei oleks hakanud sinna minema,“ kommenteeris Schneider Kaleva Traveli koduelehel ilutsevat reisikuulutust. „Eks inimeste huvi oleks siis teistsugune olnud. Praegugi läks ju mingi 50 inimest Gruusiasse tööd tegema. On igasuguseid inimesi, mõni tahab just siis minna, kui on sõda või kriisiolukord,“ lisas ta.

Kas olete kokku puutunud reisidega kriisipiirkondadesse? „Meil pole eriti selliseid sõjakoldeid, kuhu me oleks reisijaid saatnud. Vanasti, alates 1996. aastast oli Nepaalis probleeme maoistidega, kes nüüd lõpuks suutsid riigis kuninga kukutada, on ise parlamendis enamuses ja riik on kahjuks minemas hävingu teed. Siis, kui seal see kuninga ja maoistide probleem üleval oli, siis me käisime ju ka Nepaalis ja mõned natukene kartsid, et seal iga päev põmmutatakse. Kuid need põmmutamised olid kaugel mägedes ning lastakse pidevalt politseijaoskondasid ja maoiste, turiste see ei puudutanud. See on olnud selline piirkond, kuhu uudiste järgi mõned ei soovitanud minna, näiteks sakslased,“ märkis Schneider ning lisas, et kohapeal olles polnud neil aga mingeid probleeme.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing