USAs kerkib uuselamurajoon nimega Estonia

15. august 2008, 10:11

San Antonio lähedale rajatava veid shy;ra
Estonia-nimelise uuselamurajooni tänavate nimedeks pannakse Rapla, Lahemaa,
Peipsi, Vormsi jt Eesti paikade järgi.

Estonia rajoon tuleb ühendriikides ametlikult müüki sel nädalal ja meie mõistes on see hiiglaslik: kümne aastaga rajatakse 660 uhiuut ühepereelamut suurusega 130-300 ruutmeetrit ja maksumusega kuni kolm miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Ameerika mõistes on aga tegu üsna tavalise arendusprojektiga. Tõsi, heas asukohas – San Antoniost läänes, kiirtee nr 151 kõrval, kaubanduspiirkonna ja mitmesuguse meelelahutuse läheduses. Ent ameeriklaste jaoks imeliku projektinime ning raskesti hääldatavate tänavanimedega.

Kolm elurajooni arendavat kohalikku firmat – TriStone Homes, David Weekly Homes ja Forest City – ei oska esmalt ammendavat selgitust anda, miks rajoon Eestist inspireeritud sai. Oletatakse, et asja taga võis omal ajal olla mõni eestlane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing