Kärpimistuhinas kaotaks töökoha 424 politseinikku

16. august 2008, 18:26

"Hullumaja! Niigi on politseinikke vähe,"
paneb koondamisoht politseis Kiilis elava Uudo muretsema.

Politseijuht Tarmo Miilits nendib, et ülesanne töötajaskonda 400 inimese võrra kärpida tähendaks sama, mis kogu Lääne politseiprefektuuri laialisaatmine, Lääne prefektuur katab aga kolmandiku Eesti territooriumist, kirjutas SL Õhtuleht.

"Mind teeb see murelikuks," ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juht Tarmo Miilits, mõeldes koondamistele, millega politseiametit hirmutatakse. "Niigi on praegu politseinikke 3000 ja mõnisada peale, politseis on olnud ka 7000 isikut, nii et praegu on isegi juba poole vähem - mida on veel võimalik kärpida?" muretseb politseijuht.

Rahandusministeeriumi nõue vähendada ministeeriumide tegevuskulusid 8% ei tee kärpe mahus siseministeeriumile eraldi mööndusi, too aga arvab, et 2009. aasta sisejulgeolekuvaldkonna piirsummast, mis rahandusministeerium pakub, on võimatu kinni pidada. Siseministeeriumi pressinõuniku Kristina Kareva sõnul tooks see kaasa vajaduse koondada kuni 1000 töötajat, sealhulgas ka piirivalvureid, politseinikke ja päästjaid, ning seega turvalisuse olulise vähenemise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. August 2008, 18:26
Otsi:

Ava täpsem otsing