Raivo Sormunen • 17. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Aktiivsed investorid otsivad põhja

Väikeinvestorite huvi Baltika vastu püsis üleval möödunud nädala lõpuni. Rõivakontserni aktsia oli päeva aktiivseim ja tõusunurgaks märgiti 7,1%. Väärtpaber jõudis esmakordselt pärast juuni lõppu üle 30 krooni joone (täpsemalt 30,67 kroonini).

Juuli teises pooles ähvardavalt raamatupidamishinna (18,46 krooni) poole tüürinud aktsia on end põhjast üles tõuganud juba 38%. Aktiivsed väikeinvestorid panustavad sellele, et teises kvartalis paranenud kasumlikkuse näitaja pole ühekordne lugu. Kuna aga viimase aasta jooksul on ettevõtte kasumlikkus palju kõikunud (esimeses kvartalis näiteks -2,7%, teises 7,5%), siis konservatiivsemad investorid peaks ära ootama ka paari järgmise kvartali tulemused.

Järgnevatel kvartalitel võib Baltika kasumlikkusele rõhuda uute poodide avamine. Kui viimase 12 kuu jooksul on Baltika tegelenud pigem oma jaekaubandusketi korrastamisega (poodide arv on kasvanud üksnes 124 poelt 126-le), siis aasta viimase viie kuuga peaks lisanduma umbes kümmekond poodi.

Aktiivsuse poolest võistles Baltikaga Olympic EG, mis lisas hinnale 1,1%. Kahe väärtpaberi hinnamustrid ühtivad. Meelelahutuskontserni aktsia on juuli lõpus tehtud august praegusest üles roninud 23%. Samas pean Olympicu ostmist hetkel riskantsemaks, kuna ettevõtte kasumlikkus on kvartalist kvartalisse nõrgenenud.

Autor omab Baltika ja Olympic EG aktsiaid

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt