Tüli võib jätta Rae küla uusasukad veeta

Silvia Kruusmaa 18. august 2008, 00:00

Kuigi kohus keelas mullu Kivinuka Kinnisvarale ja Raivo Pajule kuuluval Künnapuu Tee 24 Vesi OÜ-l Künnapuu elamupiirkonna elanike hagi alusel vee kinnikeeramise, leiab poolt veefirmast omav Paju, et nad võivad vee kinni keerata, kuna ettevõtte käive on naeruväärselt väike.

"Tühise põhjusega ei tohi vett kinni keerata, aga keegi ei saa sundida mind kahjumiga töötama," rääkis Paju. "Isegi kui nad mind kriminaalvastutusele võtavad."

Rae vallavanem Raivo Uukkivi ütles, et talle on uudis, et Paju ikka kavatseb advokaadi hoiatusele vaatamata ja kriminaalasjaga riskides vee kinni keerata.

"Ma lõpetan 25. augustil oma majandustegevuse. Ma ei näe omanikuna põhjust sinna raha juurde panna," ütles Paju, lisades, et ta keerab vee kinni Rae küla Künnapuu ja Kaasiku arendusel, kuid ettevõtte pankrotti see ei tähenda. Paju oli enda sõnul nõus andma pumbad, maa-alused torud ja pumpla seadmed 680 000 krooni eest vallale, endale tahtis ta jätta hoone ja krundi.

Vald vastas advokaadi kaudu, et nad on valmis kaaluma transpordimaal veetorustike ostmist, juhul kui Paju esitaks torustike kuludokumendid. "Nonsenss! Mina ütlen asja hinna, vald kas nõustub või mitte. Kui oleks vaja kuludokumente, siis oleks pidanud lepingus sõlmima tingimused selle kohta. Tagantjärele ei saa kuludokumente nõuda," oli Paju oma õigustes kindel.

Paju investeeris puurkaevu enda sõnul seetõttu, et ta lootis raha vallalt tagasi saada.

Vallavanema sõnul ei ole vald pidanud Pajult kunagi midagi ostma. "Läbirääkimisi pidas vee-ettevõte, kes oleks kokkuleppe korral süsteemi omandanud. Kahjuks keeras Paju vindi üle ja küsis põhjendamatult kõrget hinda. Arvan, et probleemi lahendamise nimel on Elveso veel praegugi valmis trassid omandama, kuid paraku peab ta siis ka elanikega liitumislepingud sõlmima ja nendelt selle raha tagasi kasseerima," vastas Rae vallavanem Raivo Uukkivi küsimusele, kas vald või Elveso on nõus 680 000 krooni eest Paju torustikud ära ostma.

Arutanud kasvavaid probleeme arendajatega, tegid Tallinna lähivallad - Rae vald nende hulgas - ühispöördumise planeerimisseaduse muutmiseks. Üks ettepanek annaks vallale aluse kaasata kinnisvaraarendaja uutele elanikele vajalike objektide rajamisse: vald võiks nõuda näiteks lasteaedu-koole või avalikke teid.

Omavalitsus saaks uue planeerimisseaduse eelnõu järgi edaspidi ehitamise keelata, kui arendajaga kokkuleppele ei jõuta, rääkis siseministeeriumi nõunik Külli Heinla.

"Eelnõu näeb ette nõude, mille kohaselt võib ainult kohalik omavalitsus olla detailplaneeringu koostaja või tellija, olenemata sellest, kes planeeringu koostamist rahastab," Heinla, kelle sõnul annaks säte omavalitsusele õigusliku aluse keelduda detailplaneeringu kehtestamisest, kui hoonestajaga kokkuleppele ei jõuta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing