Kohtla-Järve elanikud protestivad tsemenditehase vastu

Mariliis Pinn 18. august 2008, 08:17

Kohtla-Järve linnavalitsus sai elanikelt
avaliku kirja, kus nõutakse, et kohalik võim ei lubaks VKG-l ehitada linna
tsemenditehast, kuna nende arvates mürgitaks see senisest veelgi rohkem linna
õhku.

39 allkirjaga avalikus kirjas nõutakse, et linnavalitsus peataks tsemenditehase ehitamise, avaldades lootust, et kohalik võim seisab eelkõige oma elanike, mitte VKG huvide eest, kirjutas Põhjarannik. Kirja autorid, kes nimetavad end linna alalisteks elanikeks, kirjutavad, et keemiaettevõtted on linna niigi saastanud ning tsemenditehas reostaks keskkonda veelgi, vaatamata moodsale tehnoloogiale.

Kohtla-Järve peaarhitekt Rita Burenkova ütles, et see on juba teine protestikiri kavandatava tsemenditehase vastu. "Siin on ainult emotsioonid, kuid mitte ühtegi konkreetset märkust või ettepanekut," sõnas ta.

Tsemenditehase rajamisse kavatseb VKG investeerida kuni 2,5 miljardit krooni ning seda on nimetatud seni Eesti kapitali suurimaks tööstusinvesteeringuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing