Phelps ajab kulda taga ka maal

Agnes Ojala 18. august 2008, 15:15

USA ujuja Michael Phelps, kes võitis
Pekingi olümpiamängudel 8 kuldmedalit, purustades sellega läbi aegade parima
tulemuse, on nõutud mees ka maa peal.

Nimelt saab Phelpsi mänedžer Peter Carlisle pidevalt pakkumisi firmadelt, kes tahavad ujujat oma reklaamnäona kasutada, aga ka lihtsalt kuulsustelt, kes temaga tuttavaks tahavad saada, kirjutas The Wall Street Journal.

Pakutud on nii raamatu- kui ka filmiideid, samuti isegi koeratoidureklaame, arvestades, et Phelps armastab väga oma briti buldogi.

Phelpsi praegused suursponsorid on kellafirma Omega, hotellikett Hilton Hotels Corp ja kaardikompanii Visa.

Trikoovalmistaja Speedo on Phelpsi toetanud ka praegu. Nüüd aga peab ujuja otsustama, kas võtta vastu firma uue pakkumise. Juba enne võistlusi lubas Speedo, et maksaks Phelpsile 7 kulla korral reklaamilepingu eest miljon dollarit.

„Michael Phelps oleks Nike jaoks väärt 40 või 50 miljonit dollarit,“ arvas Kanadas Ottawa Algonquin College’is spordijuhtimist õpetav Howard Bloom. Tema hinnangul on Phelpsi pärast tulemas suur võitlus.

Nike Bloomi spekulatsiooni ei kommenteerinud, öeldes, et tuleviku võimalikest tehingutest firma ei räägi.

Ometi ei usuta, et Phelps võiks hakata teenima sama suuri summasid kui golfimängija Tiger Woods. Viimane teenib iga aasta reklaamitasude ja auhinnarahade näol umbes 100 miljonit dollarit. Tema aga on pidevalt telepildis, ujumist nii sageli aga ei kajastata.

Phelps teenis aasta enne tänavusi olümpiamänge hinnangulisel 3-5 miljonit dollarit, mida peetakse juba suureks summaks sportlase kohta, keda olümpiavälisel ajal vähe teles näidatakse. Viimaste päevade tulemuste tõttu võib see summa aga mitmekordistuda.

Phelpsi mänedžeri Peter Carlisle’i hinnangul on kaheksa olümpiakulla hind USA parimal eetriajal väärt 100 miljonit dollarit. Seda siiski sportlase kogu karjääri jooksul kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 08:29
Otsi:

Ava täpsem otsing