Sagenenud on ründed turvatöötajate vastu

18. august 2008, 11:00

Lääne-Virumaal on viimasel ajal sagenenud
ründed turvatöötajate vastu, mis võib olla tingitud töötajate
ettevalmistamatusest või kurjategijate muutunud suhtumisest korravalvuritesse.

Kõige suurem rünne turvatöötajate vastu oli ööl vastu 5. juulit Võsu ööklubis 7. Taevas, kus kurjategijad peksid viit mundrikandjat, neist ühel murdus käeluu, kirjutas Virumaa Teataja.

Kaks nädalat hiljem tungisid noormehed Kundas kallale ehitusobjekti valvetöötajale, eelmisel nädalavahetusel peksid kolm noormeest Rakveres Kreutzwaldi tänava ööklubis turvatöötajat rusikatega näkku ja kehasse, pühapäeval üritas müüja Kadrina asulas kaupluses kinni pidada varguses kahtlustatavat 14aastast noormeest, rüseluse käigus murdus müüja käeluu.

Turvafirma G4S Ida-Eesti arendusdirektor Imre Soom nentis, et kõige probleemsemad kohad on lõbustusasutused. Turvatöötajal on küll korrarikkuja kinnipidamisel õigus kasutada füüsilist jõudu, kuid seadustes on see piir väga õhuke, millal on jõu kasutamine õigustatud ja millal mitte, seega võib iga rüselemine lõppeda kohtusaalis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 11:00
Otsi:

Ava täpsem otsing