Sõõrumaa: me käime põhjas ära

Mariliis Pinn 18. august 2008, 07:22

Postimehega majandusolukorrast rääkinud
ärimees Urmas Sõõrumaa leiab, et majandussurutis püsib veel aastaid.

"Olen pessimistlik," kommenteeris mees Eesti majanduse tulevikku, "Eesti probleem on selles, et oleme end liiga tihedalt sidunud ühe majandusliku rindega, erinevalt Soomest, kes hoiab oma suhteid idanaabriga stabiilsetena, on Eesti võtnud liiga tugeva kursi lääne poole ja seetõttu on meie majandus väga sõltuv läänest, samal ajal kui Soome saab laveerida erinevate mõjude vahel nii idast kui ka läänest."

Sõõrumaa arvab, et eks me oma neli-viis aastat oleme veel nulli-paari protsendi poisid. "Suurriigi jaoks on ka paar protsenti vastuvõetav, kuid väikeriigina võiks Eesti majanduskasv olla stabiilselt kümme protsenti aastas. Põhjas käime ära, sest kahjuks on nii, et inimene loomuomaselt ei liiguta end enne, kui külma- ja näljahirm tekib," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2008, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing